Hechte teams van volwassen professionals
met een gedeeld, zinvol doel

Teamontwikkeling

Voor ons staat het bouwen van hechte teams die bestaan uit volwassen professionals met een gedeeld en zinvol doel centraal. Een succesvol team doorloopt samen een aantal stappen. Deze stappen vormen een ‘alliantie’. Als businesscoach begeleiden wij de totstandkoming van deze alliantie door middel van gezamenlijke en individuele sessies.

"Na het scherp stellen van mijn persoonlijke doel als ondernemer, ben ik met mijn team gaan bouwen aan een gedeeld doel, de lange termijn strategie en een high performance cultuur. Doelstellingen worden eenvoudig overtroffen. Een mooie bevestiging dat ondernemerschap komt vanuit willen in plaats van moeten. Mijn motto is nu: ga waar geen pad is … en laat een spoor achter!"
Joost Smaal, commercieel directeur Lantmännen Unibake

Aanleiding
Werken in teams kan de ervaring opleveren dat het collectief meer is dan de optelsom van de individuen. Maar het kan ook buitengewoon frustrerend zijn. Er wordt vaak gezegd dat het hebben van een gedeeld doel een belangrijke voorwaarde is om van een succesvol team te kunnen spreken. Het vraagt echter ook om onderlinge verbinding op basis van gedeelde waarden, een goed plan waarin de teamleden eigenaarschap nemen én gedragen leiderschap. Deze aspecten vormen dan ook het hart van de maatwerkprogramma’s.

Resultaat

 • - helder zicht op kwaliteiten en valkuilen van het effectieve en ineffectieve groepsgedrag
 • - een gedeeld doel dat het hoofd en hart van de teamleden verbindt
 • - onderlinge verbinding waardoor het team hechter wordt
 • - taakvolwassenheid in lijn met de cultuur én de strategie
 • - gedragen leiderschap door leider en teamleden
 • - gezonde, duurzame en winstgevende groei die zakelijke en persoonlijke ontwikkeling stimuleert

Programma
Teamontwikkeling is maatwerk. Elk team heeft een unieke geschiedenis en een eigen doel. Toch gebruiken wij een aantal stappen die vrijwel altijd terugkeren.

 1. Op basis van 1-op-1-gesprekken met de teamleden wordt helder waar het team effectief en ineffectief gedrag vertoont.
 2. Aan de hand van het zakelijk kompas (een door InmensGroeien ontwikkelde methode) wordt het gedeelde doel bepaald. Dit gedeelde doel bouwt voort op de aanwezige kennis, kunde en ervaring van het team waardoor het doel ambitieus én realistisch is.
 3. Het creëren van meer onderlinge verbinding door enerzijds oud zeer op een doortastende manier op te ruimen en anderzijds het bewustzijn van de waarde van samenwerking te vergroten.
 4. Er wordt aandacht besteed aan de collectieve en individuele verantwoordelijkheden (eigenaarschap) en wat dit vraagt van de betrokkenen op het gebied van persoonlijk en zakelijk functioneren.
 5. Bovenstaande stappen vormen de alliantie van het team. In deze alliantie is vastgelegd hoe gezonde, duurzame en winstgevende groei wordt gerealiseerd. Het traject wordt afgerond met enkele teamcoachingsessies en persoonlijke coachingsessies. Zo wordt de alliantie succesvol in de praktijk gebracht, ook als de druk op het team groot wordt!

Neem vrijblijvend contact met ons op

InmensGroeien bv
Welgelegenlaan 19
3971 HL Driebergen- Rijsenburg

info@inmensgroeien.nl | 0343 410 237
Joop Egmond: 06 102 49 051
Maarten Smits: 06 203 95 746